2021. június 17., csütörtök

Medvehagymás kencével töltött csirkecombok--gőzben párolt zöldségekkel.

 



Szeretem a gőzben párolt zöldségeket.....alig-alig ízesítve,így a természetes zöldség íz jön elő.Sült husival tökétetes,finom saláta mellé. Most csirkecombokat töltöttem meg medvehagymás sajtos kencével....könnyű ebéd vagy vacsora. Elkészítése is egyszerű.





Hozzávalók:

Medvehagymás kence: 6-7 medvehagymalevél-csíkozva,2 natur sajtkrém,2 paprikás sajtkrém,kanálnyi vaj,fél lilahagyma ,kevés kaliforniai paprika kockázva,só,bors,fokhagymapor,chilidara.A hozzávalókat összedolgozom--ízesítem.

Hozzávalók:
--medvehagymás kence+1tojás felverve
--3-4 csirkecomb
--csirke fűszerkeverék
--4db nagyobb krumpli hasábra vágva
--3 db sárgarépa félbevágva
--2 db cukkini,héjastól,hasábra vágva
--zsálya,fokhagyma,
--1 szelet házi füstőlt szalonna csíkozva
--6-8 db koktélparadicsom
--vaj,petrezselyem

A csirkecombokat fűszerezem,óvatosan megtöltöm a bőre alatt sajtkrémmel.Kivajazott edénybe teszem,szalonnából a tetejére és mellé fokhagyma kerűl.Fél pohár vizet öntök alá,sütőben 180fokon pirosra sütöm.Az utolsó 10percben teszem rá a zsályalevelet és koktélparadicsomot.
Zöldségeket párolóba teszem..kb.25perc alatt készen van.Ízesített vajon megrázogatom,petrezselyemmel megszórom.A finom töltött csirkecombokat a párolt zöldségekkel fogyasztjuk.Könnyű sárgarépa salátával vagy jégsalátával isteni.








Jó étvágyat kívánok...MARI




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése