2022. március 5., szombat

Pirítóshoz.....kencék

A finom kencéket előételként is lehet fogyasztani,vagy magában is tökéletes....természetesen pirítóssal.Egyébként ezekkel a kencékkel húsokat is lehet tölteni!!Most sárgarépás,sajtos,gombás krémeket készítettem el.Próbáljátok ki!!





Hozzávalók:

Sárgarépás:

2-3 db sárgarépa,reszelve/almareszelőn

1 db alma reszelve  -"-

1 kanálka méz

só,bors,pici csipős

Lereszelt hozzávalókat ízesitem...hűtőbe teszem legalább 1 órára

Pirítóssal fogyasztjuk.


Sajtkrémes:

2db natur sajtkrém

1db zöldfűszeres sajtkrém

1db csipős sajtkrém

1db hagyma reszelve

1-2db olivabogyó szelve

só,bors,szárított paradicsomos fűszerkeverék

Hozzávalókat összedolgozom.


Gombáskrémes:

500gr gomba,reszelve

1db hagyma reszelve

2gerezd fokhagyma reszelve

1db natur sajtkrém

só,bors,toscan keverék,metélő

olaj

A gombát,hagymát forró olajon pirítom,mig a leve eltűnik,hagyom kihűlni--sajtot hozzáadva,kikeverem,ízesítem.



Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése