2022. november 19., szombat

Húsnélküli töltöttkáposzta...vegán.



Szeretek nem mindennapi ételeket készíteni..fantázia is kell hozzá.Hús nélkül dolgozni...külön kihívás...eredmény csodás!!!    

 

 


Hozzávalók:

1kg savanyú káposzta

1bögre rizs

2kis cukkini--kockázva

500gr gomba szelve

1zacskó mirelit vegyes zöldség

fél zacskó zöldborsó

1 vegánsajt

1 vegán krém

1 kanál rizsliszt

1+1 nagy hagyma kockázva

só,bors,sürített paradicsom,toszkán fűszer,csombor,chlidara

1 közepes,laza édeskáposzta


A káposztát kimosom,ha szükséges.Olajon megpirítom a hagymát,rá pirospaprika,káposzta,2 kanálnyi sűrített paradicsom,fél pohár víz.Félórát párolom.Ízesítem,csombor is kerűl bele.

Wookban olajat hevítek ,rá a hagyma,majd a gomba,kockázott cukkini,pirítom 4-5 percet.Utána a mirelit zöldség.Ehhez is adok 2 kanálnyi sürített paradicsomot.Ízesítem,só,bors,toszkan keverék,chilidara,fokhagymapor,csombor.A sajt felét lereszelem és ezt is hozzáadom.Finom  lett a töltelék.

Az édeskáposztának kivágom a torzsáját,forró,sós vízbe teszem,így lassan ,lassan lejönnek a levelek,puhulnak.Kiszedem.

Levelekbe teszem a zöldséges tölteléket.Főzőedénybe alulra a kicsit megpárolt káposzta kerűl,erre sorakoztatom a töltelékeket..káposztával befedem.Vizzel felöntöm.Házi vegeta,csombor.Lasssú tűzön legalább másfél órát főzöm.

Vegán krémföllel,rizsliszttel habarom,óvatosan rázogatom.

Tálaláskor díszítem színes paprikakarikával,reszelt vegánsajttal,szőlővel.






Jó étvágyat kívánok...MARI






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése