2024. augusztus 30., péntek

Őszibaracklekvár

Befőzések ideje van..kihasználom én is.Vegyes barackom volt--sima őszi és nektarin --nagyon finom lett!....mondjuk ebben a melegben lekvárt főzni???


Hozzávalók:

3kg vegyes barack..tisztitva

300gr cukor

pötty só

vanilia rúd

1 citrom leve

teáskanálnyi rozmaring

1 dzsemfix

A barackokat megmosom-nektarinnak meghagyom a héját--apró kockára vágom,hozzáadom a cukrot,fűszereket,felteszem főni.Levet enged,amikor puhul botmixerrel töröm,tovább főzöm mig besűrűsödik,végűl leírás szerint hozzáadom a dzsemfixet...vaniliarudat kiveszem.Forró állapotban sterilezett üvegekbe töltöm,cellofánnal+fedővel lezárom.Az üvegeket fejre állítom 10percre..Száraz dunszt..majd cimkézés és mehet a polcra.Én rozmaringgal ízesítem lekvárjaimat--de kóstoltam levendulás változatot is





Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése