2013. október 7., hétfő

Lencsefőzelék --sült kolbásszal

Szerintem a lencsét mindenki szereti.Nemcsak főzelék,leves hanem saláta is varázsolható  belőle.Ha főzit készítek sült kolbásszal,sült hússal,fasírttal,pörkölttel fogyasztjuk.Ez is megunhatatlan.Ugye Ti is szeretitek???




Hozzávalók:

  • fél kg lencse
  • egy reszelt sárgarépa
  • fél reszelt zeller
  • 1 hagyma,.2 gerezd fokhagyma-reszelve
  • 1 pohár tejföl
  • liszt
  • babérlevél
  • vegeta egy csipet,só,bors
  • 3 evő paradicsompüré
  • petrezselyem
  • 3pár debreceni kolbász
A lencsét beáztatom.A hagymát,reszelt zöldségeket,fokhagymát egyszerűen olajon megpirítom egy kicsit,majd rádobom a beáztatott lencsét.Felöntöm annyi vízzel ,hogy ellepje.Beleszórom az ételízesítőt,sót,borsot,és a 4-5 babérlevelet,paradicsompürét.Puhára főzöm.Tejfölös,lisztes habarással sűrítem.A kisült debreceniket  kettévágom...az étel tetejére rendezem,apróra vágott petrezselyemmel megszórom.Balzsamecettel savanyítható--ízlés szerint.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése