2013. október 24., csütörtök

Padlizsánkrém

Hihetetlen milyen népszerű a padlizsánkrém.Sokféleképpen készítik,mindenki a sajátjára esküszik.Sokat olvastam "vitákat" is.Biztosan én is így járok majd.Családom,barátaim ezt a változatot szeretik.Pirítóssal nagyon finom.




Hozzávalók:
  • 5-6 db padlizsán
  • 2 hagyma
  • 2gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • teáskanál mustár,egy pötty citromlé
  • oregano
Díszítéshez lilahagyma, aszaltparadicsom,paradicsom,metélőhagyma.
A padlizsánt megmosom,szárazra törlöm,hústűvel megszurkálom.
A gázon--öntöttvas sütőlapon égettre sütöm.
Hideg víz  alá nyomom egy pillanatra--és rögtön lejön a héja. Szűrőre teszem,megsózom,így kijön a keserű leve.A hagymát kockázom,olajon sárgára párolom,hozzáadom a fokhagymát--hagyom kihűlni.Tálba teszem a padlizsánt,a hagymát,sót,borsot mustárt,egy evő olajat, oreganot, kézi mixerrel pépesítem.
Tálaló edénybe teszem--tetejét megszórom metélővel,aszaltparadicsom csíkokkal, lilahagymával,paradicsommal díszítem.


Ha nagyobb mennyiségű padlizsánhoz jutunk--akkor télire is eltehető fagyasztóba.Sütés után,héja nélkül zacskóba téve eláll a hűtőbe.Ha felhasználásra kerül,akkor hagyma pirítástól folytatható.
Jó étvágyat kívánok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése