2016. május 2., hétfő

Chias puding

Egyre elterjedtebb a chiaval készült ételek sora...kipróbáltam én is.
Blogtársaim ötlete alapján..... ismeretetőt Viki írt már.
Én most  tasakon lévőt írom le Nektek.
""A chia ,más néven spanyol zsálya egy ehető gluténmentes mag,mely a Salvia hispanica sivatagi növény termése,ami Mexikóban,Délkelet-Amerikában őshonos.
A chia mag gyógyító tulajdonságai leginkább magas omega-3,omega-6 zsírsav arányának köszönhető.A magokat hozzáadhatjuk a reggeli gabonapehelyhez,müzlihez,de önmagában is fogyaszthatjuk,gyümölcslébe,tejbe,joghurtba kefirbe keverve.
Mivel nincs karekteres íze,igy szinte bármihez hozzáadhatjuk."""






Hozzávalók:..4 pohárka lett belőle

  • 1 zacskó vanilia puding...hidegen oldodó
  • 50gr chia mag
  • a pudinghoz előirt tejmennyiség
  • gyümölcsök


A pudingot elkészítem előírás szerint,a chia magot pedig fél pohár tejjel keverem össze,majd a pudinggal.
Pohárba, csészébe teszem. gyümölccsel,habbal díszítem. 
Annál szebb,minél színesebbek a gyümölcsök.
Kellemes íze van.
Mivel ez volt az első próbálkozásom,már tudom,hogy ezután merészebben ,biztosabban állok hozzá.




1 megjegyzés: