2016. május 22., vasárnap

Csirkecombok sajttal töltve....zöldségekkel.

Egyik legjobban felhasználható húsféleség a csirkecomb--felső.
Lehet sütni,rántani,pörköltbe,tölteni --millió változatban.
Most is töltöm,hasonlót már tettem fel,most sajttal töltöttem.Gyorsan elő lehet készíteni.
Mellette sült zöldségekkel pedig isteni.



Hozzávalók:

  • 8 db csirke felsöcomb, tisztítva,csirke fűszerkeverékkel szórva
  • háromszínű kaliforniai paprikából fél-fél-----csíkokra vágva
  • 2 db lilahagyma félbevágva
  • fél zeller csíkokra vágva
  • 3-4 zellerszára,szintén vágva
  • 2 sárgarépa,csíkozva
  • 3-4 gerezd fokhagyma,egyben
  • fél vaj
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • bors,oregano,kapor
sajtkrém:

  • 1 db natur sajtkrém...szögletes
  • 1 db zöldfűszeres sajtkrém
  • 1 db füstölt sajtkrén
  • fél lilahagyma kockázva
  • 2 db aszaltparadicsom kockázva
  • 4-6 olajbogyó szelve
  • só,bors chili darálék
  • pár szál friss metélő vágva
A sajtkrémet elkészítem--a hozzávalókat összedolgozom.....8 részre osztom
A fűszerezett csirkecombok bőrét óvatosan fellazítom,sajtkrémmel megtöltöm.
Nagy,kerek tepsimet vajjal kikenem és a szépen megtöltött combokat beleteszem.,borral körbelocsolom.
Sütőben sütöm ,fólia nélkül,amikor már puhul a hús ,akkor teszem közé,körbe-körbe az előkészített zöldségeket ...akkor van készen,ha szép piros a hús teteje,zöldségek,roppanósak.
Tetejét,tálaláskor friss kaporral díszítem.
Lehet pürét tálalni mellé....balzsamecetkrémmel pedig a zöldségeket ízesíteni.






Jó étvágyat kíván....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése