2016. augusztus 27., szombat

Zöldbableves csipetkével

Zöldbab is a kedvencek közé tartozik nálunk. Több fajtája létezik.
A Juliska bab ritkábban fordul elő...piacon találkoztam vele,nem tudtam ellenállni...megérte.
Finom ,könnyű levest készítettem.



Hozzávalók:
  • 70 dg Juliska bab,tisztítva kis darabokra vágva
  • 2 sárgarépa...kockázva
  • 1 fehérrépa...kockázva
  • fél zeller ..kockázva
  • 1 paradicsom héja nélkül ,kockázva
  • fél paprika ,kockázva
  • 1 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma,reszelve
  • 1 szelet házi füstölt szalonna ,nagyobbra vágva
  • 5 dg füstölt kolbász szelve
  • só,bors,paprika,tárkony,metélő,vegeta
  • ízlés szerint savanyítás
  • 1 tojással,liszttel csipetke
A főzőedénybe olajon kicsit megsütöm a szalonnát,kolbászt,majd rádobom a hagymát,párolom egy kicsit,azután a paprika,paradicsom,majd a zöldségek kerülnek bele.Pár percig együtt párolódik,majd bőven felöntöm vízzel,ízesítem.Ha forrt egyet hozzáadom a zöldbabot,készre főzöm.Készítek egy laza rántást fokhagymával ,pirospaprikával,ráöntöm,amikor forr beleteszem a csipetkét,ha feljön a tetejére készen is van.
Ízlés szerint lehet savanyítani,tejfölözni...vagy csak így legegyszerűbben fogyasztani.




Jó étvágyat kívánok...MARI

1 megjegyzés:

  1. Szárazbabból főzöm ugyanígy, nagyon finom, tartalmas leves. A Juliska bab az egyik legízletesebb, szerintem is, éppen ezért kedvencem, ki fogom vele próbálni ezt a levest.

    VálaszTörlés