2017. március 17., péntek

Csirkemell...kétféle töltelékkel.

Töltött csirkemellet sokszor készítek,mindig más-más töltelékkel,máshogy készítve.
Vendégfogadáshoz kétféle töltelékkel készült...nagyon-nagyon finom lett.
Hogy miért??Spenótos töltelékkel akartam az összeset ,de kevés lett a spenót....gyorsan gombás változattal folytattam...együtt jól megfértek egymás mellett.
Húsvétra is elkészíthető,kiadós,finom.




































http://marizei.blogspot.hu/2014/08/grillezesheztepsis-krumpli.html


Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filézett   ...8db volt...bevágva mélyen,fűszerezve
  • csirke fűszerkeverék
  • 16 db bacon
  • vaj vagy margarin
  • 1 főzőtejszín
Gombás töltelékhez:  4db
  • 30 dg gomba
  • 2 db zsemle...tejben áztatva,kinyomva
  • 2 db tojás
  • 1 hagyma kockázva
  • fél paprika kockázva
  • fél paradicsom héja nélkül kockázva
  • 1 kis szelet szalonna kockázva
  • olaj
  • só,bors,oregano
  • petrezselyem
Serpenyőben olajon kiolvasztom a szalonnát,hozzáadom  a hagymát,majd a paprikát,
paradicsomot,fűszereket adom hozzá. Zsírjára pirítom,ha kihűlt hozzáadom a zsemlét,tojást.
Összedolgozom,ha kell még ízesítem.A 4 db bevágott csirkemelleket megtöltöm,mindegyiket 2 db baconnal betekerem,majd vajjal vagy margarinnal kikent jénaiba teszem.Sütöben pirosra sütöm.


Spenótos töltelékhez: 4db
  • 1 zacskó friss baby spenót
  • vaj,olaj
  • só,bors
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 zsemle..tejben áztatva,kinyomva
  • 2 db tojás
  • só,bors
  • 125 gr-os juhtúró
  • 1 db kis natur kockasajt
Serpenyőben megolvasztom a vajat,olajjal,majd rádobom fokhagymát,a baby spenótot ,két percet keverem.sózom,borsozom......hagyom kihűlni.
Utána hozzáadom a kicsavart zsemlét,tojást,túrót,sajtot,fűszereket.Összedolgozom.
A 4 db bevágott csirkemelleket megtöltöm,mindegyiket 2 db baconnal betekerem,majd vajjal vagy margarinnal kikent jénaiba teszem.Sütőben pirosra sütöm.

Amikor mindkettő adag megsült átteszem egy nagy kerek teflonos serpenyőbe .A főzőtejszínhez keverek a husok szaftjából,beforralom....husok közé öntöm.
A spenótos tetejére 3-3 db mozzarellát teszek,a gombásra 2-t közepére koktélparadicsomot..közepére is koktélt.Tetejére metélőt tépkedek.

A húsokat krumplipürével vagy tepsis zöldségekkel tálalom.














Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése