2017. augusztus 27., vasárnap

Feketebabos kuszkusszal töltött gömbcukkini

Még mindig cukkini..éspedig gömbcuki  újra.....jól jött mert volt kuszkuszom,de még nem
készítettem vele semmit.....ilyenkor lehet alkotni.
Nagyon megszerettem,mert gyorsan elkészül...hihetetlen..utána pedig lehet ízesíteni.
Más ételt is főztem---ez most olyan kóstolóféle volt.Halat csináltam Orly módra.. sült laskagombával..nagyon jó volt mellé.Vega barátunknak is bejött.





Hozzávalók:

  • 1db óriás gömbcukkini....kettévágva,belseje kiszedve
  • 1 doboz fekete babkonzerv leszürve
  • 2 dl kuszkusz
  • 250 gr juhtúró
  • 3-4 kanál hagymalekvár
  • 1 csokor petrezselyem
  • só,bors,oregano,chilidara
  • kevés reszelt sajt...2 pötty tejföl
  • olaj,margarin
A tisztított gömbcukkinit pár percet főzöm,majd hideg vízbe teszem. Papirtörlővel kitörlöm,belül egy picit sózom.,töltés előtt kitörlöm újra.
A kuszkuszt előírás szerint forró vízzel leöntöm,majd lefedem 5 percre.
Villával meglazítom,ízesítem,hozzáadom a túrót,petrezselymet,babot,hagymalekvárt,pici olajat,
óvatosan összekeverem.
Egy jénait margarinnal kikenek---beleültetem a cukkiniket aljára egy pici margarint teszek,majd a kuszkuszos finomságot a kettő cukiba halmozom.
Sütőben sütöm kb...20 percet,majd a sajtot,tejfölt a tetejére téve még pár percet visszateszem.
Önállóan ,salátával,paradicsommal isteni.
Mi félig meddig köretnek fogyasztottuk.
Nagyon finom,könnyű étel.














Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése