2018. január 4., csütörtök

Carbonara


Ünnepek után egy kis könnyű tészta,nem is kell más.
Legegyszerűbbek egyike......bacon,tejszín,tészta,ha kívánjuk sajt.
Carbonara lenne ...ezt is mindenki saját ízvilága szerint készíti....unokám receptje szerint.







Hozzávalók:

  • 30 dg tetszés szerinti tészta...az eredeti spagettivel készült
  • 2 kis zacskó bacon,csíkozva
  • 1 főzőtejszín 20%-os
  • só,bors,bazsalikom
  • ízlés szerint reszeltsajt
A tésztát forró,sós,olajos vízben kifőzöm,leszűröm.
A csíkozott bacont olajon pirítom,majd tejszínnel felöntöm,összerotyogtatom,ízesítem,összeke-
verem a leszűrt tésztával....tálalható.Bazsalikomot tépkedek a tetejére.










Jó étvágyatkívánokMARI

1 megjegyzés:

  1. Milyen mértékegység az a "dg"? És miért teszel bele tejszínt? Ez nem carbonara. Ha tudnád milyen az eredeti recept szerint készült carbonara (nem a rántottásra égetett moslékra gondolok), soha többé nem tennél fel ilyen bithulladékot a netre.

    VálaszTörlés