2019. április 27., szombat

Csirkepörkölt tarhonyával.

Csirkepörkölt is az egyik kedvencünk----most nem nokedlival,tarhonyával.
Tudom a vegyes husiból a legjobb,de felső combbal sem utolsó.Ez volt a kívánság.
Tarhonyából egy zacskóval készült,mert a fölösleget tejfölös túróval "megmentjük".



Hozzávalók:

  • 8db csirkecomb felső
  • 2 db hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél paprika-kockázva
  • 1 paradicsom,héja nélkül kockázva
  • só,bors,csípős krém,pirospaprika
  • 1 zacskó tarhonya
Olajon megpárolom a hagymát,fokhagymát,később a paprika,paradicsom,majd a pirospaprika következik...fél pohárnyi vizet öntök rá,mehet bele a hús...ízesítem,lassú tűzön puhára főzöm.
Tarhonyát megpirítom,majd vízzel bőven felöntöm...ízesítem sóval,borssal,pici fokhagymaporral...készre fő.
Tálaláskor a finom,sűrű szaftos pörköltet a tarhonyával tálalom.



Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése