2019. július 21., vasárnap

Grilleztünk...

Nyár...grillezés...ez volt ma ebédre...sok-sok finomsággal.
Csirkecomb mindig van,szűzérme szintén....és krumpli,zöldség is,gyümölcs is.
A húsokat már 2 napot pácoltam...csak a körettel volt dolgom.






Hozzávalók:

  • 3db csirkecomb....fűszerezve , nincs teljesen kettévágva,csak bevágva/mediterrán fűszerkeverék/
  • 1 db szűzérme,fűszerezve,mustározva/sertés fűszerkeverék/
  • 4 db egyforma sárga krumpli
  • 2 db cukkini
  • 3 db sárgarépa
  • 1 kisebb fej édeskáposzta
  • 1 nagy,keményebb őszibarack
  • 1 db vaj,kevés olaj
  • só,bors,toscan fűszerkeverék,chilidara
  • petrezselyem
Grillen megsütöttem az előkészített csirkecombokat,szűzérmét.
A krumplit megtisztítottam,hosszában félbevágtam,majd éles késsel bevagdostam-úgy,hogy egyben maradjon...."Hasselback"-módra....így 8 db fél krumpli lett .
Sárgarépát félbe vágtam,cukkinit szintén hasábra.
Előkészítettem a tepsit --sütőpapírral béleltem.A vajat megolvasztottam egy kanálnyi olajjal..ízesítettem,sóval,borssal,chilidarával,fűszerkeverékkel.
Ebben megforgattam a krumplikat,úgy,hogy a vájatokba is jusson vaj,majd a tepsibe tettem...ugyanígy a sárgarépát,cukkinit.
Sütöben 180 fokon sütöttem,fele időben tettem közé a cukkinit....menetközben még locsolgattam....pirosra sütöm,megszórom petrezselyemmel,vegyes magvakkal.
A gerezdekre vágott öszibarackot pici cukorral karamellizáltam,mellé öntöttem a maradék fűszeres vajat,megpirítottam.
A káposztát laskára vágtam..wookban forró olajon,pici cukorral megpirítottam,nagy lángon..só,bors,chilidara,metélő került bele....fehér borecettel ízesítettem.A káposzta roppanós marad,nagyon finom.
A sült szűzérmét éles késsel vékonyra szeltem,a kettévágott combokkal együtt..
Husik mellé kerűlt a csodás krumpli,sűlt répa,cukkini,káposzta,őszibarack.....isteni finom!!











Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése