2019. július 27., szombat

Ropogós sült..

Hasa alja szalonna szépséget találtam a hentesnél....szerelem az első látásra...gondoltam ropogósra megsütöm a fiúknak...sörözéshez pont jó lesz.




Hozzávalók:

  • 1 kg-nyi húsos hasaalja szalonna kb. 1.2-2 cm vastagságú...téglalap alakú
  • só,bors chilidara.pici fokhagymapor,mustár

A hasa alját sózom,borsozom,fűszerekkel ízesítem...belsejét kevés zsírral megkenem...szorosan feltekerem..húszsineggel körbetekerem.
Egy nagy dupla alúfóliadarabot bezsírozok,ráteszem a szalonnaköteget,szorosan feltekerem.
Tepsibe helyezem....megsütöm....sütési idő kb.2-3 óra,majd felvágom az alufóliát ,kibontom a csomagomat,ropogós ,pirosra sütöm. 
Hidegen szeletekre vágva salátával fogyasztjuk.....
Nagyon finom akkor is amikor még langyos..finom kenyérrel....söröcskével,borocskával.....





Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése