2020. február 9., vasárnap

Palacsinta...újra

Maradjunk annyiban a palacsintát mindenki szereti...édesen,sósan mindegy.
Ez a "Bécsi palacsinta" vendégváró kedvenc..nagyon sokszor készítem.




Hozzávalók:

  • 20 db palacsinta.......mindenkinek a sajátja////3 tojás,liszt,tej,szódavíz,reszelt citromhéja,pötty só,vaniliás cukor,olaj a tésztába is.
Töltelékhez:
  • 500gr túró,félzsíros
  • fél lágy vaj
  • 4 tojás
  • 150gr porcukor
  • citrom reszelt héja
  • pici rum
  • mazsola-izlés szerint
Öntethez:
  • 2 tojás
  • 2 vaniliás cukor
  • 2 dl tej--zsíros
Palacsintákat kisütöm!
Töltelékhez a tojást kettéválasztom.Fehérjét pötty sóval keményre verem,a vaj kétharmadával a porcukrot,sárgáját habosítom a túróval,citromhéjjal,mazsolával..majd óvatosan összekeverem a habbal.
Öntetnél...a tojást,porcukorral,vaniliás tejjel habosra keverem.
A palacsintákat megtöltöm,kettévágom és a kivajazott tepsibe vagy jénaiba sorakoztatom a vágott felével felfelé...egymáshoz támasztva.
Sütés előtt leöntöm az öntettel...aranybarnára sütöm 20 perc alatt....5 percet pihentetem,megszórom porcukorral.
Megdíszítem...aszalt áfonyával vagy gránátalmával és mentalevéllel vagy citromfűvel.
Ízlés szerint tálaláskor tejszínhab is jöhet a tetejére.





Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése