2020. május 12., kedd

Zöldséges rakottas

Ez a rakott zöldséges hús...gyors,könnyű és finom kategória.
Hozzávalók ,szerintem mindig vannak a készletben.
Gyerekeim kedvence......
Készülhet csirkehússal,tarjával,pulykával...




Hozzávalók:

  • 6-7 szem egyforma krumpli
  • 1 zacskó filézett csirkecombok,bőr nélkül,csirke fűszerkeverék
  • 1 zacskó prágai szeletelt sonka
  • 30 dg csirkemáj
  • 20 dg bacon kockázott
  • 1 ,5 zacskó tavaszi zöldségkeverék
  • 1 zacskó kis zöldborsó
  • 1 tejföl
  • 1 fözötejszín
  • só,bors,oregano,házi vegeta
  • 20 db reszelt sajt
  • vaj
  • olaj a sütéshez
Ekőször mindent elkészítek---utána összerakom.
A krumplit tisztítom--félbevágom--megfőzöm,leszűröm...forró olajon megforgatom.
A fűszerezett csirkecombokat félbevágom...olajon mindkét oldalát megsütöm.
A csirkemájat tisztítom ,egyben hagyva ,olajon megsütöm..picit fűszerezem.
A mirelit zöldségeket megfőzöm,leszűröm.
Tejfölt,főzőtejszínt sóval,borssal,oreganóval összekeverem.
Egy nagy jénait kivajazok..erre a bacon egyharmadát szorom,majd a krumpli egyharmada,és a csirkecomb kerűl.Meglocsolom a fűszerezett tejföllel,,tépkedek rá a sonkából,ráöntöm a vegyes zöldség egyharmadát,reszeltsajtot.
Utána  a csirkemáj egy kis bacon,sonka ,zöldség,fűszeres tejföl,krumpli,reszeltsajt,maradék zöldség....tetejére is pár krumpli ,fűszeres tejföl és reszeltsajt.
Sütöben 180fokon összesütöm.

















Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése