2021. október 17., vasárnap

Őzgerinc/bélszín/ levelestésztában...salátával.

 Vadételt elég ritkán készítek...ha hozzájutok vadhoz-- próbálok különlegeset alkotni.

Most őzgerincem volt.......kicsontozva  finom bélszint kaptam.Vadak előkészítését

 "ismerem"..tisztítás,pácolás stb....2 napom volt,de előkészítettem,...csodás lett.








Hozzávalók:

Wellingtonhoz kicsit hasonló rp...

2 db őzgerinc/bélszin/

olaszos fűszerkeverék,mustár

1 csomag bacon szalonna

1 db nyújtott levelestészta

olaj,vaj

4-5 db gomba 

1 db hagyma

szeletelt chedarsajt

aszalt paradicsom fűszerkeverék

tojás

zöldség,gyümölcs


A húst most nem pácoltam--időhiányában.Tisztítom,átmosom,lecsöpögtetem--olaszos fűszerkeverékkel megszórom,mustározom,olajjal meglocsolom,hűtöben állni hagyom legalább egy napot.Sütéskor olajon kérgesítem2-3 fokhagyma gerezd társaságában,fél vajat is hozzáadok,vegyesborsot,zöldborsot,majd sütőbe helyezem 180fokon 15-20percet sütöm.Kiveszem,letakarom,baconba tekerem,megforgatom a sütőedényben.Közben a gombát,hagymát lereszelem,forró olajon sütöm,míg leve eltűnik.Fűszerezem,bors,aszalt fűszerkeverék,kevés toscan keverék. A levelestésztát kitekerem,kettévágom.A felére teszem a sajtot,majd erre a gombás keverékben megforgatott egyik hús,szorosan feltekerem--két végét is viszatekerem.A másikat szintén elkészítem. Tetejét megkenem olajos tojással,megszúrkálom.Sütőben szép pirosra sütöm 180 fokon.Még melegen sajtdíszeket teszek rá-csíkot  vagy kockát,ezekre koktélparadicsomot.Szépen ráolvad.Tálaláskor hosszú tálra teszem,körbe vegyes zöldségek,szőlő,koktélparadicsom,ruccola.Fogyasztáskor vágom fel,így melegen marad,nem esik szét.Salátánál a narancsos FETAs édeskömény vagy zöldséges,gyümölcsös saláta nyerő..













Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése