2022. március 29., kedd

Citromos leveske

 Szeretem a citromos,tárkonyos leveseket,mindegy milyen húsféléből készítem.A főzőedényben--csak egy edényt használok---mindent sorban belerakva készítem.






Hozzávalók:

400gr pulykacombfilé--kockázva

1 szelet házi füstölt szalonna 3-4-be vágva

2 sárgarépa kockázva

2 fehérrépa kockázva

2-3 krumpli kockázva

1 hagyma kockázva

1 tojással liszttel,kiskanál vajjal,petrezselyemmel galuska

kanálnyi liszt

olaj,só,bors,házi vegeta,tárkony


Főző edényben 2 kanálnyi olajon szalonnát,hagymát  pirítom,majd a húst teszem rá.3-4percet rázogatva sütöm,hozzáadom a sárgarépát,fehérrépát és a kanálnyi lisztet.Pár perc után öntök rá bőven vizet -legalább másfél litert,ízesítem,lassú tűzön puhára főzöm.Amikor puha a krumpli és a petrezselymes galuska kerül bele.Ha készen van citrommal meglocsolom. Ha lehet friss tárkonnyal  ízesítem.Finom leveske!!

Jó étvágyat kívánok...Mari


2 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos, biztos vagyok benne hogy finom is. A finom íz hatást a recept végig olvasása alapján mondom, csupa jó ízű alapanyag és a főzés folyamata segít. A főzés kezdetében megegyezünk, én is így kezdem a főzést. Gyönyörű ételeid vannak kedves Mari. Szívből gratulálok.

    VálaszTörlés