2024. február 18., vasárnap

Csak egy saláta.....sültekhez.



 

Húsok mellé --most pulykasűlt--mellé kedveljük ezt a salátát.Színes is és finom is.Néha maradékokból készül el...pl.ha marad cukkini és édesburgonya,zöldsaláta.




Hozzávalók:

1db édesburgonya,tisztítva--karikázva

1db cukkini--karikázva

fél jégsaláta--tépkedve

pár szem koktélparadicsom

1-2 aszaltparadicsom--tépve

pár szem szőlő

sajt--formázva

párcsepp fűszeres olaj,balzsamecet,toscan fűszerkeverék

A karikára vágott cukkinit,édesburgonyát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,szépen egymás mellé,majd mindkét oladalát megkenem fűszerezett olajjal.Sütőben sütöm,félidőben megforgatom.Mi úgy szeretjük,ha egykicsit roppanós.Hagyom kihűlni.Salátástál aljába teszem a tépkedett jégsalátát,rá pedig a  sűlt cukkinit,édesburgonyát...egyet egyet..körbe-körbe.Tetejére a díszitések,és a szívsajt.Csak megszórom toscan keverékkel,balzsamecettel ,fűszeres olivával picit meglocsolom.Nagyon finom!Vegánok is nagyon kedvelik.




Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése