2014. július 27., vasárnap

Sült paprikasaláta

Már lehet kapni a piacokon a pirosra érett paprikát.
Ehhez a salihoz ez a legfinomabb.Nagyon egyszerű.
Többféle elnevezése is van .



Hozzávalók:
  • 6 db pirosra érett paprika
  • 2 derezd fokhagyma
  • só,durva bors
  • ecetes lé---ízlés szerint--én szaharinnal készítem cukor helyett
  • metélőhagyma,egy pötty oregano
  • olaj--2-3 evőnyi--ez is ízlés szerint
A megmosott,megtörölt paprikákat öntöttvas lapon megsütöm,jó égettre.
Utána egy pillanatra hideg víz alá teszem,és lejön a héja.Szűrőre rakom.

Majd az előre elkészített ecetes lébe rendezem a nagyra vágott fokhagymákkal együtt--ízesítem.

Olajat öntök a tetejére.
Grill húsok mellé vagy egyszerűen magában egy kis FETA-val megszórva,pirítóssal ....  isteni.
Hűtőben napokig eláll.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése