2015. június 18., csütörtök

Káposztás vakarcs--zöldségpürével.

Újabb maradék összedolgozása következik.A szokásos krumplipüré és még ami van mellé,úgy hogy egy kicsit változatosabb legyen.  Zöldségekkel is így voltam......végeredmény engem is meglepett....finom.



Hozzávalók:

  • maradék krumplipüré
  • fél vagy kevesebb friss édes káposzta csíkozva
  • 1 db zöldfűszeres sajt
  • liszt
  • 2 kanálnyi tejföl
  • 1 tojás
  • maroknyi reszeltsajt
  • só,bors,köménymag
A hozzávalókat összedolgozom,annyi lisztet teszek hozzá,hogy laza tésztát kapjak.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem-nedves kézzel ellapogatom,hogy egyenletes,sima legyen-
tetejére sajt,köménymag kerül.





Zöldségpüréhez:

  • 2 db padlizsán félbevágva,fokhagymával tűzdelve,sütve
  • 1 paradicsom héja nélkül
  • fél kaliforniai paprika
  • 1 hagyma kockázva
  • só,bors,oregano
  • 2 kanál tejföl
  • mustár ízlés szerint
  • 1 kanál olaj
A kikapart sült padlizsánt többi hozzávalóval pürésítem-ízesítem.
A káposztás vakarccsal tálalom,lehet mellé még szárzellert vagy más zöldséget fogyasztani.






Jó étvágyat kívánok....MARI

2 megjegyzés: