2016. április 17., vasárnap

Grilleztünk

Szeretünk grillezni,még a szeles idő sem tudott kifogni rajtam.
Szélvédett teraszon,kis elektromos szerkentyűmmel sikerült.Hiába a grillezett húsoknak utánozhatatlan íze van,ha nem is faszenesen ment.
Előző napokban bepácolom a húst....jelen esetben csirkecombok és debreceni kolbász.
Köretnek sült zöldségek voltak....sütőben sütve.






Hozzávalók:
  • csirkecombok alsó,felső...tisztítva csirke fűszerkeverékkel,mustárral,rozmaringgal ízesítve
  • debreceni kolbász...kockázva
Körethez:
  • 2 db sárgarépa--új---karikázva
  • 2 db kis cukkini...hasábra vágva
  • 2 db krumpli hasábra vágva
  • 3 féle gomba..laska,csiperke,barna gomba..tisztítva félbevágva
  • 3 db lila hagyma félbevágva
  • 6-8 gerezd fokhagyma.....vagy egész fej félbevágva mézesen
  • 4-5 aszalt paradicsom ..félbevágva
Fűszeres olajhoz...amiben megforgatom,állni hagyom a zöldségeket.
  • kb.2 dl. olaj
  • 2 kanálnyi magos mustár
  • fokhagymapor
  • bors
  • só...bőven
  • chilipaprika örlemény...ízlés szerint
  • oreganó egy csipet
  • kávés kanálnyi rozmaring
A zöldségeket egy nagyobb tálba teszem és ezzel a fűszeres olajjal leöntöm,jól átforgatom,állni hagyom...időnként keverek egyet rajta.
Egy nagy lapos tepsit kivajazok beleöntöm a fűszeres ,olajos zöldségeket...sütőben megsütöm.
Azt szeretem,ha ropogós marad a zöldség.
Közben a húst,debrecenit rácsra teszem,megsütöm.
Maradt előző napról sült káposzta is.
A húst a sült zöldségekkel,sült káposztával fogyasztottuk.





Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése