2016. szeptember 18., vasárnap

Lecsós,zöldborsós csirkemáj .........tarjával is lehet.


Csirkemáj rajongó vagyok...... sokféleképpen lehet készíteni.
Most zöldborsós változatra gondoltam...nemcsak ,mert imádom,ez magában is tökéletes,egy kis pürével....Még tarját is sütöttem mellé,hogy aki nem szereti...hát ne haljon éhen.
Végül a sült tarjára is halmoztunk belőle....ennek már bekajálás lett a vége.





Hozzávalók:

  • 500 gr csirkemáj,tisztítva nagyobb kockára vágva
  • 2 fej hagyma ,csikozva
  • 2 paprika csíkozva
  • 1 husos paradicsom,héja nélkül ,kockázva
  • 2 szelet szalonna ,házi--csíkozva
  • só,bors,pirospaprika,oreganó,metélő,pici chili örlemény,petrezselyem
  • 450 gr zöldborsó....külön megfőzve
  • 8 vékony szelet tarja fűszerezve.......bevagdosva
  • sertés fűszerkeverék,pici mustár,liszt a forgatáshoz
  • 5-6 gerezd fokhagyma félbevágva
  • olaj
A szalonnát kevés olajon pirítom,majd a hagymát adom hozzá,sózom egy picit.Amikor kellően puhult a paprika,paradicsom,piros paprika,végül a máj..készre sütöm,fűszerezem,zöldborsóval összekeverem,megszórom friss petrezselyemmel.

A húst lisztben megforgatom,nagy lángon mindkét oldalát megsütöm....a fokhagymák 
társaságában.
Ízlés szerint petrezselymes krumpli is mehet hozzá.

Mindenki kedvére variálhatja...nem bánja meg.










Jó étvágyat kívánok...MARI

1 megjegyzés:

  1. Ez így már hajaz a Budapest-raguval. Pecsenyekacsa májjal még finomabbbbb

    VálaszTörlés