2016. december 4., vasárnap

Vegyes pörkölt+tarhonya

Vegyes pörköltnek is sok változata létezik.Ez most  Tünde receptötlete alapján variálódott.
Nem gondoltam volna,hogy a marhafarok,pulykanyak,pulykazúza ilyen jól megvannak együtt,fantasztikus ízvilág jött össze.
Elkészítése egyszerű---lehet variálni--ízlés szerint......Köszi Tünde Moskovics








Hozzávalók:
  • fél marhafarok...felvágva,tisztítva...forró vízben kicsit kiáztatva
  • 60 dg pulykanyak...felvágva,tisztítva
  • 70 dg pulykazúza,tisztítva,vékonyra csikozva
  • 2 szelet házi füstöltszalonna kockázva
  • 2 db hagyma kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma szelve
  • só,bors,pirospaprika,csipős,pici vegeta,3-4 babérlevél
  • 3-4 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • 300gr gépi tarhonya...//ezt szeretik//

A szalonnát kiolvasztom,,,hagymával,fokhagymával...pirospaprikával pörköltalapot készítek.
Beleteszem a sűrített paradicsomot ,babérlevelet,ízesítem....öntök rá 2 bögre vizet,forralom pár percig,majd beleteszem a marhafarkot,zúzát...fedő alatt lassan főzöm,félóra múlva a pulykanyakat is hozzáadom,ha kell vizet...puhára főzöm.
A tarhonyát olajon megpirítom,majd forró vízzel felöntve főzöm,sózom,borsozom,fokhagyma-
porral megszórom.
A pörköltfélét tarhonyával,házi savanyúval tálalom.







Jó étvágyat kívánok..MARI



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése