2018. november 25., vasárnap

Tarja és zöldbab

Könnyű,gyors ebédre vágytunk...mi lehet??...tarja és sült zöldbab,finom fűszerekkel ízesítve...érdemes kipróbálni..







Hozzávalók:

  • 6-8 db tarja,vékonyabbra vágott
  • 1 zacskó mirelit zöldbab--egész
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só,bors,oregano,mustát,chilidara,petrezselyem
A zöldbabot forró vízben főzöm kb.3-4 percet,leszűröm,hideg vízbe teszem.Majd wookban fokhagymát pirítottam olajon ,rátettem a zöldbabot,só,bors,oregano,chilidara ízesítéssel ,rá-
zogatva roppanósra sütöm.Tálalás előtt meglocsolom balzsamecettel,petrezselyemmel.
A tarját éles késsel finoman bevagdosom,fűszerezem,mustárral bekenem.
Olajon  mindkét oldalát --fokhagyma társaságában--pirosra sütöm--edénybe tartom,lefedem fóliával..pihentetem.
A husit a finom zöldbabbal,savanyúsággal tálalom.
A hus puha és nagyon finom.







Kívánok jó étvágyat ...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése