2018. december 8., szombat

Filézett,töltött kacsa


Kacsafeldolgozás egyik módja----filézett kacsa....kissé babrás meló,de megéri...
Tölteni bármivel lehet...most egy gombás tölteléket kapott,aztán irány a sütőzacsi,sütő,
majd a pirítás--eredmény--mennyei....hidegen.






Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű kacsa...filézve
  • só,bors fokhagymapor,rozmaring
  • 60 dg gomba,tisztítva,gyalulva
  • 1 hagyma kockázva
  • 4db zsemle--áztatva,kinyomva
  • 4 db tojás
  • 10 dg füstölt sajtkockák
  • 2-3 db aszaltparadicsom
  • 6-8 db olivabogyó szelve
  • egy nagy csokor petrezselyem
  • oregano
  • 6-8 gerezd fokhagyma félbevágva
  • vegyes saláta,szőlő,koktélparadicsom,mozzarella,sajtcsíkok,céklacsipsz

A tisztított kacsának levágom a lábát,szárnyvégét,majd a mellénél hosszában elvágom,és kiszedem a csontot.A comb , szárnyacsontot ,tovább körbe.
Kiterítem---tehát csont nélkül--fűszerezem.A zsírdarabokat óvatosan kiemelem.
A hagymát olajon megpirítom  a gombát hozzáadom,fűszerezem--pár perc alatt készen van,
hagyom kihűlni,majd a kinyomkodott zsemlét,felvert tojást,aszaltparadicsomot,olivát,,összevágott 
petrezselymet--ízesítem--jól összedolgozom.
A kiterített kacsa nyakánál kezdem hústűvel összefogyni,tölteni,tovább ...végül lezárom,hogy ne jöjjön ki a töltelék.Így megtöltve visszaáll a kacsaformája.
Óvatosan sütőzacskóba helyezem,mellé teszek kb.6-8 gerezd fokhagymát--lezárom és megszúrkálom a zacsit. Sütőben sütöm vagy két órát,majd felvágom a zacskót--pirítom.Ahhoz hogy tökéletesen körbepiruljon --kiemelem és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem--pirosra sütöm.Sajnos kirepedt a hasán a husi--de szépen megpirult....hagyom kihűlni.
Ha marad töltelék--most is---külön megsütöm.
Hidegen tálalom....saláta ágyon --mellé paradicsom,mozzarella és a négy sarokba a maradék,
sült töltelék,szőlő,koktélparadicsom,céklacsipsz...kirepedt töltött kacsára sajt csíkokat helyezek.
Salátával,sült aszaltgyümölccsel tálalom.




Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése