2019. október 3., csütörtök

Zsuzsi káposztája--újra...mindig másképp

Zsuzsi káposztának hívjuk...már írtam családi örökség....ő receptje.....mindig más-más hússal készítem.
Most pulykazúza,pulykanyak,pulykacomb...eredmény..isteni finom lett!!



Ez egy nagy családi adag....melegítve még finomabb!!...tudjuk.

Hozzávalók:

  • 80 dg pulykanyak tisztítva,darabolva
  • 80 dg pulykazúza tisztítva....maradt félbevágva
  • 60 dg pulykacomb kockázva
  • 15 dg házi füstöltszalonna--kockázva
  • 2-3 db hagyma kockázva
  • 5+5 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 kanál pirospaprika,só,bors,házi vegeta,csípőskrém
  • 1-2 káposzta ....nagyobb cikkekre vágva
  • 4-5 kanálnyi sűrített paradicsom
  • pici ecet
  • nagy csomag kapor aprítva
A szalonnát pirítom olajon,majd hozzáadom a hagymát,fokhagyma felét,pirospaprikát..pörkölt
alapot készítek...ráöntök egy bögrényi vizet,paradicsompürét,majd beleteszem a húsokat...
ízesítem.Amikor a hús puhul,ráteszem a káposztát,felöntöm vízzel...adok hozzá pötty ecetet,
puhára főzöm...végén a második adag fokhagyma és kapor kerül....pár perc és készen van.
Puha kenyérrel mennyei,tejfől is jöhet mellé.




Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése