2014. augusztus 18., hétfő

Tökfőzelék sült oldalassal

Tökfőzivel van tele a net,én sem maradok le.
Van jobb a finom,krémes,kapros változatnál??
Sült oldalas a kedvencünk....együtt tökéletes ebéd.



Hozzávalók: 
  • 1 kg tisztított gyalult tök
  • 1 db apróra kockázott hagyma
  • só,bors,kicsi vegeta,pötty ecet
  • 1 tejföl
  • liszt
  • tej
  • friss kapor egy csomag--aprítva

  • 1 kg sovány oldalas..felvágva
  • 2 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • fél pohár száraz  fehér bor
  • sertés fűszerkeverék
  • olaj
A feldarabolt húsokat fűszerkeverékkel megszórom.

Forró olajon megpirítom a hús mindkét oldalát,majd melléteszem a cikkekre vágott
hagymát,paprikát,paradicsomot,fehérbort.Először fólia alatt,majd anélkül pirosra sütöm.



Főzelék:
Olajon a kockázott hagymát aranysárgára pirítom,ráteszem a gyalult tököt és óvatosan
kevergetve puhítom.Majd ízesítem.Egy pötty ecet kerül rá,hogy ne essen össze.
Tejfölös,lisztes,tejes habarást készítek,azzal sűrítem a tököt.
Egyet rottyan ,készen is van ,természetesen a friss kapor nem maradhat ki.



A főzeléket sült oldalassal tálalom.

Jó étvágyat kívánok...Mari




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése