2014. augusztus 15., péntek

Meggyleves

Nyári időszak legkedveltebb levese,unokám kedvence.
Szezonban elég sokat fagyasztottam,így bármikor készíthető.



Hozzávalók:

  • 70 dg fagyasztott meggy--magos
  • fél zacskó vanilia pudigpor
  • 1 vaniliás cukor
  • 1 tejföl
  • cukor vagy egyéb édesítőszer
  • liszt
  • 1-2 rúd fahéj
  • 10 szem szegfűszeg
  • fél citrom karikázva
  • citromfűlevél
Annyi vízben teszem fel főni,hogy ellepje a meggyet,ízesítem szegfűszeggel,fahéjjal,citrommal.
Egyet rottyan és tejfölös,lisztes,pudingos habarással sűrítem. Most már csak egyet forr,és készen is van.
Hidegen fogyasztható.Díszítem citromfűlevéllel.

Jó étvágyat kívánok....Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése