2015. április 13., hétfő

Paprikás krumpli--medvehagymás galuskával.

Paprikás krumpli a klasszikus ételeink közé sorolható.Bográcsétel!
Rengeteg változata van,attól függ mivel gazdagítjuk.
Mindenki a saját változatára esküszik.Mi a nokedlis változatot imádjuk,nagy galuskával,amit egyszerűen rendszámosnak nevez a családom,mert akkorák,hogy külön -külön rendszámot kaphatnának.Most ezt medvehagymával feltupíroztam.
Eredmény...mennyei....vegyes vágott savanyúval!!






Hozzávalók:.....családi adagocska.

  • másfél kg krumpli ,tisztítva,hasábra vágva
  • 2 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma kockázva
  • 1 szelet házi füstölt szalonna kockázva
  • 4 pár virsli karikázva
  • só,bors,pirospaprika
  • fél paprika,fél paradicsom kockázva
  • 2 tojással,liszttel,6 levél medvehagymával galuska
A szalonnát olajon pirítom,hozzáadom a hagymát,majd fokhagymát,paprikát,paradicsomot,
kicsit sózom,megfonnyasztom.Rádobom a pirospaprikát,felöntöm 2 bögre vízzel,forralom kb.5 percet.Beleteszem a krumplit,sót,borsot,virslit ...fedő alatt puhára főzöm.Vizet pótolom.
Majd beleszaggatom kanállal a nokedlit.Pár perc főzés után készen is van. Csípőspaprikával lehet erősíteni.
Vegyes vágott savanyúval fogyasztjuk.







Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése