2015. március 28., szombat

Medvehagymás vöröslencsekrém.


Lassan itt a Húsvét ,kencék ilyenkor még jobban fogynak. A vöröslencsés variáció előnye,hogy gyorsan készen van,pirítóssal különösen finom.Előételnek így is tökéletes. Húsiba töltve különleges ételt varázsolhatunk,de levelestészta kosárkákba töltve- salátaágyon sem utolsó.



Hozzávalók:
  • 500gr vöröslencse
  • 1 nagyobb hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 füstölt sajtos tömlős krém
  • 1 natúr tömlős krém
  • kis kanál mustár
  • só,bors,pötty oregano, pár fekete oliva szeletelve
  • 3-5  medvehagyma csíkozva
Olajon megpárolom a hagymát,fokhagymát,rádobom a megtisztított ,leöblített lencsét,majd felöntöm vízzel,épp ellepje.Lassú tűzön kb.fél óra alatt megpuhul,ha kell adok hozzá vizet.
Hagyom kihűlni.Majd a sajtokkal jól összedolgozom a krumplitörővel megnyomkodom,a medvehagymát ,fűszereket,mustárt is hozzáadom.Hűtőben legalább fél napot érlelem.



Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése