2015. március 21., szombat

Tarja tojással,baconnal---édesburgonyával,petrezselymes lecsóval.

Tarja ,sütve klasszikus ételek közé sorolható.Azután bármivel turbózzuk tovább--még finomabb a végeredmény.Tarja sütése is többféle lehet,hirtelen,párolva , sütve stb.
Most a párolást tartottam szem előtt,mert vastagabb szeleteim voltak,nem akartam klopfolni.


Hozzávalók:
  • 4 vastagabb szelet tarja
  • 4 db tojás
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma szeletelve
  • egy pohár fehérbor
  • 1 db nagyobb édesburgonya
  • petrezselymes lecsó...leírást megtaláljátok
  • olaj
  • só,bors,sertés fűszerkeverék


A tarját tisztítás után fűszerezem,állni hagyom,ha lehet egy napot a hűtőben.
Sütéskor forró olajon kérgesítem a húst,fokhagymák társaságában.Felöntöm a borral,fedő alatt puhára párolom,majd zsírjára pirosra sütöm.
Tojásból tükörtojást készítek.
Az apróra kockázott édesburgonyát sós vízben megfőzöm,leszűröm....forró olajon átpirítom.
Bacon szalonnát külön kisütöm.
Összeállítom:  húsra a tojás,rá a bacon kerül,mellé az édesburgonya és a lecsó.
A húsi vaj puha....körettel pedig érdekes ízvilágot alkot....


Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése