2015. július 21., kedd

Zöldborsó főzelék --sült oldalassal.

Zöldborsóval is változatos ételeket lehet készíteni.Egy gyors főzi--megunhatatlan oldalassal.
Ebben a melegben korán reggel összedobom.A húst előző nap bepácolom,azt is csak bedobom a sütőbe,mire meleg lesz,már minden készen van.

  


Hozzávalók:
  • fél kg tisztított zöldborsó vagy fagyasztott
  • 1 tejföl
  • 2-3 kanál liszt
  • só,bors,vegeta,egy pötty cukor
  • petrezselyem vagy metélőhagyma
  • 1 kg oldalas
  • oldalas fűszerkeverék,2-3 kanál mustár
  • 2 hagyma,3-4 gerezd fokhagyma felvágva
A borsót annyi forró vízbe teszem fel főni, hogy ellepje--ízesítem,ha megfőtt liszttel,tejföllel
sűrítem. Metélővel vagy petrezselyemmel megszórom.
Az oldalast előző este befűszerezem,olajjal meglocsolom,hűtőbe teszem.
Másnap csak vizet öntök alá,hagymákat hozzáadom--párolom,majd mehet a sütőbe---pirosra sütöm.
Zsírral készítve,finom tunkolós szaftot  nyerünk.





Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése