2015. szeptember 15., kedd

Csirkecomb--balzsamecetkrémes laskagombamártásban--juhtúrós,lilahagymás puliszkagaluskával.

Most is siettem--volt csirkecombom,laskám,puliszka alapanyag mindig,juhtúró is várakozott sorára.
Ilyenkor menet közben alakul ki a végleges mű.Talán ezek azok a pillanatok  amikor igazán alkotni tudok valami újat.
Gyors kategória ez is.


Hozzávalók:


  • 5 db csirke felsőcomb......csirke fűszerkeverék
  • 300gr laskagomba---tisztítva ,hosszában félbe vágva
  • 1 hagyma...csikozva
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • fél kápia paprika
  • durvabors,margarin
  • 1 főzőtejszin
  • csapott evő liszt
  • 1-2 kanál balzsamecetkrém
  • 250gr kukoricadarával ..közepes puliszka
  • ízesítve só,bors,lilahagyma kockázva,1 db juhtúróval
A fűszerezett combokat margarinnal kikent edénybe elkezdem sütni,mellédobálom a hagymát,fokhagymát,fűszerezem....lassú tűzön megsütöm,megpirítom.Kiveszem az edényből és a laskagombát pirítom nagy lángon....ha kész tejszínes habarással sűrítem..balzsamecet-
krémmel érem el a fantasztikus ,különleges ízt.
Tálaláskor nedves kézzel készítek óriás galuskákat,mellé a finom csodajó ízű ,laskás,szaftos  comb kerül.
A juhtúrós ,lilahagymás puliszka különben is gyengém...és ezzel a szaftos hússal mennyei.





Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése