2015. szeptember 4., péntek

Rántott csirkeszárny--fokhagymás püré--joghurtos padlizsán

Csirkeszárnyat  szeretjük,most rántottam--volt padlizsánom--így alakult ki ez finomság.
Semmi extra.....ezért népszerű.







Hozzávalók:

  • 6-8 csirkeszárny
  • csirke fűszerkeverék
  • liszt,tojás,zsemlemorzsa,olaj
  • krumplipüré --fokhagymapor
  • 2 db padlizsán kockázva héjastól
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • só,bors,oregano
  • 2 db joghurt
  • kanálnyi majonéz
  • kevés mustár
A csirkeszárnyakat izületeknél bevagdosom,végét levágom--fűszerezem.
Lisztbe,tojásba,morzsába forgatva panírozom.Forró olajban kisütöm.
Burgonyapürét elkészítem,majd ízlés szerint fokhagymaporral keverem.
Olajon megfuttatom a fokhagymát,hozzáadom a padlizsánt--megpirítom.
Joghurtot keverem a majonézzel,mustárral,sóval,borssal, oreganóval, majd összekeverem a 
finom sült padlizsánnal.A húsit pürével,padlizsánnal és citromkarikával tálalom.





Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése