2016. április 25., hétfő

Gombás pulykaszárny...zöldséges bulgurral

Szerintem a pulykaszárny nem tartozik a menő húsok közé....de lehet belőle finomat variálni.
Én most nem a szárnytövet vettem,hanem a közepét....akkor vásárolom amikor kifogástalanul néz ki,tiszta és nem óriások. Sikerült.
Eddig pörköltet készítettem belőle,most sütöttem.
Isteni lett a végeredmény.





Hozzávalók:...1 db szárny elég/fő

  • 6 db pulykaszárny/közép/ tisztítva ,pulykafűszerkeverékkel mustárral kenve
  • 500gr apró barnagomba...tisztítva
  • 1 főzőtejszín
  • margarin,2-3 evő olaj
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • só,bors,rozmaring
  • 6-7 fokhagyma kockázva
  • 2-3 aszalt paradicsom
  • ketchup egy kanálnyi
köret:
  • 200 gr bulgur
  • 2 db cukkini ...kockázva a zöld része
  • 2 db sárgarépa kockázva
  • só,bors,fokhagymapor,metélőhagyma
  • olaj

Az előkészített húst margarinnal kikent mázas edénybe tettem,felöntöttem fehérborral,olajjal...először fólia alatt,majd anélkül sütöttem..kb.egy órát.Amikor már majdnem puha a gombát adom hozzá,ezzel is pirul, végül pedig a főzőtejszín.
Szépen összesülnek.
A bulgurt másfélszeres vízzel ,pötty olajjal felöntöm,sózom,borsozom,fokhagyma porozom,megfőzöm.
Rövid idő alatt elkészül,beszívja a vizet,puha lesz.
Közben az előkészített zöldségeket wookban olajon pirítom pár percet,hogy ropogós maradjon,majd hozzáadom a bulgurt....összekeverem,megszórom a metélővel..készen is van.
A szaftos finom szárnyakat a zöldséges bulgurral tálalom.
Mellé jégsalátát....vagy sült káposztát fogyasztunk.








2 megjegyzés: