2017. január 24., kedd

Fokhagymás csirkemell---narancsos édesköménysalival.

Szeretem a könnyedebb ételeket,nem is árt a nagyobb evészetek után.
Csak egy csirkemell--amihez bármit lehet fogyasztani---most újra a narancsos édesköménysalátát választottam....Gabi után.
A salátát  magában is lehet fogyasztani...tetejére FETA sajttal gazdagítható..





Hozzávalók:

  • 500 gr filézett csirkemell...csirke fűszerkeverék
  • liszt
  • 1 db natúr joghurt
  • só,bors,fokhagymapor 
saláta:
  • 1 db édeskömény--vékonyra szelve
  • 1 db narancs tisztítva ...hártya nélkül,darabolva
  • só,bors,olivaolaj
  • ízlés szerint balzsamecetkrém

A csirkemellet vékonyabbra szelem,befűszerezem,majd megforgatom az ízesített joghurtban.Egy órára hűtőbe teszem.
A csirkemelleket lisztben megforgatom,lerázom,forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.
A szeletelt salátát sózom,borsozom , olivával meglocsolom,naranccsal összekeverem.
Tetejére  tépkedek a levélkékből.
Szeretem balzsamecettel meglocsolni,de anélkül is finom.
Most nem tettem rá sajtot--nem hiányzott.
A kisült húst a finom salátával tálalom.







Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése