2020. május 23., szombat

Gombás húsos káposztástekercs


Új káposztával a legfinomabb ez az étel....ennek is most van a szezonja.
Kicsit macerás,de megéri elkészíteni.
Vendégvárónak is tökéletesen megfelel.





Hozzávalók:....nagy adag lesz!!!
  • 500gr sertés darálthús
  • 500gr gomba--tisztítva--szelve
  • 1 fej új káposzta
  • 3 db zsemle
  • 1 nagy csomag bacon
  • 2 szelet házi füstölt szalonna---kockázva
  • 2 fej hagyma kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma -szelve
  • 1 sárgarépa-reszelve
  • 3 db tojás
  • tejföl,liszt,petrezselyem
  • só,bors,házi vegeta,oregano
  • vajas,tejfölös burgonyapüré
Forrásban lévő vízbe teszem a torzsa nélküli káposztát,ha lazulnak a levelek leszedegetem.A kockázott házi szalonnát,sárgarépát,hagymát,fokhagymát olajon pirítom,majd hozzáadom a gombát is--párolom mig a leve elfő.Ízesítem...hagyom kihűlni.Zsemlét vízben áztatom,kinyomkodom,hozzáadom a kihűlt zöldségekhez a tojást,darálthúst is--ízesítem.
Jól összedolgozom. A masszát kettéveszem.
A káposztalevelek vastag részét kivágom...téglalap formára egymás mellé helyezem..erre a massza fele kerűl..óvatosan feltekerem...a másik adagot szintén.
Ezután a tekercseket beborítom bacon szalonnával.
Egy nagy tepsit vajjal kikenek ebbe teszem a tekercseket öntök alá vizet--maradékkáposztát apróra vágom azt is mellé szórom.
Alufólia alatt sütöm egy órát...uána anélkül pirosra.  Kiveszem a tepsiből..tálaló edényre.
A tepsiben megmaradt levet,zöldséget lepirítom...majd egy tejfölös habarással sűrítem,pürésítem.....ízesítem,pici csípőssal,petrezselyemmel.
A finom tekercset vastagabb szeletekre vágom...pürével és a finom mártással tálalom.
A mártásnak nagyon ,nagyon finom az íze.




















Jó étvágyat kívánok...MARI

1 megjegyzés: