2014. február 23., vasárnap

Vakarcs.............maradékból.

Vakarcs...régi idők emléke, sokan nem ismerik.
Általában  egy komoly leves után következett .
Nálam pedig a hatalmas adag krumplipüré maradvány
váltotta ki,hogy megmentsem.... túl jól sikerült.
A régi  vakarcs receptet egy kicsit felturbóztam.
Hozzávalók:
  • nagyobb adag krumplipüré maradvány vagy főtt krumpli
  • 1/3-nyi mennyiségű liszt
  • 1+1 tojás
  • só,bors,metélőhagyma fűszer,vagy petrezselyem
  • 1 kanál zsír
  • 5+5 dg reszelt sajt
A krumpli minden esetben hideg legyen.Ha nem püréből készül,akkor krumpli-
nyomóval jól összetöröm.Hozzáadom az összetevőket-krumpli,liszt,1 tojás,fűszerek,
zsír,a sajt fele.Összedolgozom,ha nagyon lágy,akkor még adok hozzá lisztet.
Tepsibe sütőpapírt teszek,a tésztát kézzel elegyengetem,tetejét megkenem tojással,
reszelt sajttal,fakanállal megnyomkodom ,megsütöm.Látni lehet ,amikor készen van.
Kb. 30 perc. Hidegen,melegen nagyon finom.
Emlékeimben még az van,amikor édesanyám  készítette,sajt,fűszerek nélkül.
Azt a vakarcsot csak ő tudta finomra sütni.Néha-néha jól megsült ,vakarcs volt!

Kívánok jó étvágyat...Mari


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése