2014. március 4., kedd

Fűszeres dagadódarabok.....laskával,sült krumplival.

A dagadót nagyon szeretem,mert elegyes hús.Általában tölteni,vagy kiterítve
göngyölni szoktam.Most kis tenyérnyi porcmentes,szép dagadódarabokat ajánlottak.
Sokáig szemezgettünk egymással.... gondolataim kavarogtak,fantáziám beindult...megvettem.
Másik kedvencünk a laskagomba...innentől kezdve...irány a konyha!!
Hozzávalók:
  • 80 dg dagadódarabok
  • 60 dg laskagomba
  • 80 dg krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • sült hús fűszerkeverék
  • durva színes bors
  • 2 dl-nyi édes-savanyú,csípős ázsiai mártás
  • 1 dl fehérbor
  • étolaj
  • 1 evő balzsamecet
  • metélőhagyma fűszerkeverék
A húsdarabokat fűszerezem+durva borssal megszórom.Forró olajon egy kicsit
kérgesítem,majd aláöntöm a bort ,puhára párolom.
Fedő nélkül pirosra sütöm,az ázsiai szósszal lepirítom.Sűrű,fényes szaftja lesz.
A krumplit hosszú hasábokra vágom--5-6 percig főzöm,leszűröm,forró olajban kisütöm.

A laskát megmosom,kinyomom a vizet belőle,vastagabb csíkokra vágom.

2 evő olajon a félbevágott fokhagymát 2 percig pirítom hozzájön a laskagomba..rázogatva
sütöm,sózom,borsozom....kb.5-6 perc alatt készen van.... balzsamecettel megöntözöm.
Tálaláskor a húsra szaftot öntök...szép,fényes lesz...mellé a laska,sült krumpli,
tetejét egy kis metélővel megszórom. A hús puhasága,ízek .....!!!
Jó étvágyat kívánok...Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése