2014. március 14., péntek

Salátaleves

Szerintem kevesen ismerik a salátalevest,erdélyi ételek közé tartozik.
Friss,piaci salátából szeretem készíteni.Már sorakoznak ...primőrárú.
Hozzávalók:
  • 3 fej friss saláta--csíkokra vágva
  • 3 szelet házi füstölt szalonna--csíkokra vágva
  • 8 tojás
  • só,bors,vegeta
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 tejföl
  • 2 kanál liszt
  • olaj
  • balzsamecet,vagy citrom
A szalonnát kevés olajon kisütöm,majd felöntöm kb.másfél liter vízzel,
ha forr beleteszem a salátát,fűszereket....kb.5-6 percet főzöm.
Tojásból rántottát készítek.Kisebb darabokba a levesbe teszem,tejfölös,
lisztes habarással sűrítem.Balzsamecettel ,vagy citrommal ízesítem.
Tetejére friss kapor kerül.
Finom,ugye nektek is bejön???
Jó étvágyat kívánok...Mari


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése