2014. március 17., hétfő

Rakott krumpli.... a megunhatatlan.

Rakott krumplit kimondhatom ,mindenki ismeri és szereti.
Egyszerű ételek közé sorolható,ki így,ki úgy készíti.  
Az alapreceptet--lehet turbózni,ötlet szerint.
Az én receptem---hagyományos.

Hozzávalók:
  • 1.5 kg krumpli -héjában megfőzve
  • 10 db tojás megfőzve
  • 1 szál házi füstölt kolbász szeletelve
  • 2 szelet házi füstölt szalonna csíkokra vágva
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 15 dg reszelt sajt
  • 1 kanál margarin
  • só,bors
Egy nagyobb jénait margarinnal kikenek.A szalonna felét lerakom,
majd erre egy réteg megtisztított,főtt krumplikarika,kolbászkarika,
tojás karika,tejföl,reszelt sajt.Általában 2-3 sor jön ki ebből a mennyiségből.
Tetejére tejföl,szalonna kerül. Sütőben sütöm kb.45 percet.Az utolsó 5 percben
megszórom a maradék sajttal.Díszítésként metélőhagyma,vagy petrezselyem kerül.
Jó étvágyat kívánok.....Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése