2014. március 19., szerda

Pirított mandulában forgatott grízgombóc...gyümölcskrémlevesbetét

Gyümölcskrémlevesek kedvenceink közé tartoznak.
Tudom még nincs szezonja,de a hűtők mélyén meglapul valamiféle
gyümölcs vagy konzerv,/de azt kevésbé szeretem/akkor máris lehet alkotni.
De az is jó,ha elraktározzuk az ötletet.
Ha a levesek mellé még belevaló finomságot is tálalunk,kész főnyeremény.
Ő lenne ....a pirított mandulában forgatott grízgombóc.
Kétféle tálalással....lehet választani.

Hozzávalók:

Mennyiséget nem írok,tejbegrízt mindenki szokott készíteni.
Sűrűbbre készített tejbegríz,vaniliás cukorral esetleg apróra
vágott citromfűlevéllel ízesítve.
Apróra vagdalt mandula pirítva.
Citromfűlevél,gyümölcsök.
Az elkészített tejbegrízből nedves kézzel kis gombócokat formázok és 
megforgatom a pirított mandulában.
Citromfűlevéllel díszített tányérra teszem....gyümölcsökkel  lehet széppé varázsolni.
Természetesen a krémleveseket még tejszínhabbal is lehet turbózni.

Jó étvágyat kívánok.....Mari



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése