2014. március 21., péntek

Mákos,körtés rétes....áfonyás,bodzás szósszal

Rétest imádjuk.Mindennel tölthető...édes,sós változatban hódít.
Réteslapot mindenhol beszerezhetjük,ha nem mi készítjük.
Ezt a receptet kaptam,lehet,hogy ráismer valaki ??!!

Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap----3 tekercs lesz belőle
  • 250gr darált mák
  • citrom reszelt héja
  • 4 db körte
  • 6 dl tej
  • ízlés szerint cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1,5 zacskó aszalt vörös áfonya
  • 3 evő bodza  lekvár
  • 3 citromkarika
  • 1 db fahéj -egyben
  • 1 főzőtejszín
  • csipet rozmaring
  • 1 kanál liszt
  • 1 evönyi vaj,margarin
  • 2 kanál olaj
  • szőlő,mentalevél,szőlő,gyümölcs
Vajon párolom a kockázott körtét pici rozmaringgal...addig amíg a leve elfő.
A tejet a mákkal felfőzöm...sűrűre.Reszelt citromhéjjal,vaníliás cukorral,
ha kell cukorral is ízesítem,a körte 2/3-át ,és az áfonya 1/3-át is hozzáadom.
A lekvárt,vörös áfonyát fél bögre vízben párolom,fahéjjal,citromkarikával.
A körte egy harmadát is hozzáadom.
Tejszínt,liszttel elkeverem,sűrítem.
1 csomagban  3 adagra réteslap--laponként olajjal megkenem.A töltelék egy harmadát 
elrendezem--feltekerem,a másik kettőt szintén.
Megjegyzem,hogy van amikor egy csomagban 8 lap van,akkor 3+3+2 lap lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem,tetejüket olajjal megkenem.
Sütőben ropogósra sütöm.
A rétest a fincsi szósszal,gyümölccsel,mentalevéllel tálalom.
Hidegen,melegen nagyon fincsi.
Almás változattal is készítettem már,úgyis tökéletes.
Jó étvágyat kívánok...Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése