2014. április 9., szerda

Laskagombás,bulguros rakott káposzta

A savanyú káposzta inkább téli étel nálam,de van kivételes eset.
Itt a példa,hogy hús nélkül is isteni .



Hozzávalók:
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 600 gr laskagomba  tisztítva,laskára vágva
  • fél bögre bulgur
  • só,bors,csombor
  • 2 hagyma...kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dg reszeltsajt
  • pirospaprika
  • tejföl
A hagymával,fokhagymával,pirospaprikával---laskával pörköltet készítek.

Közben megfőzöm a bulgurt--leszűröm,ha kell. Összekeverem a pörkölttel.
A savanyú káposztát ,ha kell átmosom.Jénai edényt kivajazok--egy réteg 
savanyú káposzta ---megszórom csomborral, majd erre a bulguros pörkölt,
egy kis reszelt sajt,tejföl---addig rétegezem míg elfogy..tetejére káposzta,
tejföl,reszeltsajt....jó szaftos legyen,ha kevés pici vízzel pótolható.
Először fólia alatt ,utána anélkül sütöm. 30 perc alatt készen van.
Különleges egytálétel,nemcsak vegáknak.

Jó étvágyat kívánok...Mari


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése