2014. december 1., hétfő

Színes krémleves

Imádjuk a krémleveseket,elkészítése--egyszerű kategória.
Leginkább akkor készítem amikor vannak maradék zöldségek,most még árválkodott egy kis darab lilakáposzta is,ő is bekéredzkedett a többiek közé....így egy különlegesen fincsi krémlevest ettünk......és szép színesre sikeredett.




Hozzávalók:
  • 2 db kis cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 1/3-ad kisebb lilakáposzta
  • 1 kisebb krumpli
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só,bors,kevés vegeta,oregano
  • 1 kanál paradicsompüré
  • olaj
  • 1 db főzőtejszín,2 kanál liszt
Olajon megfuttatom a hagymát,fokhagymát,rádobom az összekockázott zöldségeket,
káposztát is--együtt párolom pár percet,majd felöntöm vízzel--ízesítem.
Puhára főzöm. Tejszínnel,lisztel besűrítem. Turmixolom.
Tálaláskor ízesítem,sajttal,petrezselyemmel.



Jó étvágyat kíván...MARI



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése