2014. december 3., szerda

Paradicsomoskáposzta főzelék---sült dagadóval.

Főzelékrajongók kedvelik,de ez sem tartozik a nagyon népszerű ételek közé.
Tehát lehet szeretni, vagy fúj.
Elkészítése egyszerű kategória.



Hozzávalók:
  • 1 közepes édeskáposzta
  • 1 db hagyma
  • 3-4 dl sűrített paradicsom
  • só,bors,kömény,vegeta
  • cukor vagy édesítőszer
  • olaj,liszt,pirospaprika
  • 70dg dagadó--soványabb "felső"része
  • sertés fűszerkeverék





A káposztát,hagymát legyalulom.Fazékba teszem.Felöntöm a paradicsompüré két harma-
dával,vízzel --annyival,hogy ellepje.
Ízesítem sóval,borssal,köménnyel,vegetával,cukorral.
Puhára főzöm.Liszttel,olajjal,pirospaprikával --maradék paradicsompürével rántást készítek.
Besűrítem,egyet rottyan és készen van.
A husit nagyobb darabokra vágom,fűszerezem.Olajon mindkét oldalát megpirítom,aláöntök
egy bögre vizet.Először fólia alatt,majd anélkül pirosra sütöm.



Jó étvágyat kívánok...MARI


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése