2016. február 24., szerda

Csirkecombok töltve....zöldségekkel,petrezselymes krumplival..salátával

Csirkecomb is az egyik legvariálhatóbb húsféle...sütve,főzve,töltve bármivel  nagyon finom.
Sokszor töltöm én is.Most cukkinivel töltöttem  sok--sok zöldséggel mellette.
Kezdőknek is ajánlom.
Szerintem akár Húsvéti ebéden is szerepelhet....nagyon kiadós étel.






Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb felső...tisztítva
  • 1 kis cukkini ,tisztítíva,reszelve
  • 1 db hagyma reszelve
  • 2 db tojás
  • 3-4 dg reszelt sajt
  • petrezselyem
  • só,bors,pici chili örlemény,vegeta,csirke fűszerkeverék
  • olaj
  • margarin

  • 3-4 zellerszára kettévágva
  • 3 sárgarépa tisztítva,nagyobb darabokra vágva
  • 1 db lilahagyma nagy cikkre vágva
  • fél zeller vastagabb csíkokra vágva
  • fél-fél színes kaliforniai paprika csíkokra vágva

  • 5-6 szem krumpli
  • petrezselyem
Serpenyőben,olajon fél percet megfuttatom a cukkinit,hagymát,majd a felvert tojással reszeltsajttal ,petrezselyemmel laza rántottát készítek ..ízesítem.
Ezzel töltöm meg a csirkecombokat.Kimargarinozott nagyobb tepsibe teszem a töltött combokat, körberakom a szép színes zöldségeket.Fél pohár vizet öntök alá. Sütőben pirosra sütöm.
A krumplit tisztítom,kockázom,megfőzöm,leszűröm. Vajon megforgatom a petrezselymet,majd a krumplival is összekeverem.
A töltött húsit a finom zöldségekkel,krumplival tálalom.
Hozzá lehet jégsalit, ecetes vegyes salátát enni.











Jó étvágyat kívánok....MARI


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése