2016. február 4., csütörtök

Zöldfűszeres palacsintametélt....köretnek

Kedveljük a sós palacsintaváltozatokat .....metéltnek elkészítve kitűnő köret szaftos húsok mellé,vad mellé különösen.....gombás őztokányt csak ezzel tudom elképzelni.
Magában is helyt áll,de akkor szaftosabbra kell keverni.
Ha,köret akkor arra ügyelni kell ,hogy ne tocsogjon a tejfölben,mert elviszi a másik étel ízét.



Hozzávalók:

  • egy nagyobb jénai tálhoz...... mindenkinek megvan a saját palacsinta receptje.
  • 25 db sós palacsinta...bele maroknyi friss snidling belevágva,pici oregano,petrezselyem,kakukkfű....só,bors
  • 1 nagyobb doboz tejföl
  • 1 natur joghurt
  • 10 dg reszelt sajt
  • 4 kanálnyi kisült házi füstölt szalonna
  • margarin
  • olaj
A bekevert fűszeres palacsintát kisütöm.A tejfölt,joghurtot,a sajt felét,a kisült szalonna felét,kicsi,sót,borsot összedolgozom, a vastagabb laskára vágott palacsintával,kézzel összekeverem.Kivajazott jénaiba jó lazán beleöntöm...tetejére még tejföl,szalonna,sajt kerül.
Sütőbe teszem addig míg a sajt ráolvad.
Köretként fogyasztottuk.








Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése